Mihai Ionescu-Balea

Senior Associate

Mihai Ionescu-Balea este membru al echipei Oglindă & Partners din 2019, făcând parte din departamentul de Arbitraj Internațional și Achiziții Publice.

Mihai Ionescu-Balea
Despre

De-a lungul activitații sale în arbitrajul internațional, Mihai a reprezentat clienții în litigii privind calitatea lucrărilor, penalități de întârziere, ajustarea prețurilor etc. Apetitul său pentru provocări noi și continue l-au făcut pe Mihai să dobândească o vastă expertiză în arbitrajul internațional, extinzandu-și know-how-ul în dispute legate de energie și energie regenerabilă, tehnologie, contracte financiare, conflicte între asocieri în participație etc.

Mihai deține vaste cunoștințe privind procedurile de achiziții publice, oferind consultanță și reprezentare pentru clienții Oglindă & Partners. Domeniul său de expertiză în domeniul achizițiilor publice acoperă fiecare etapă a procedurii, de la redactarea ofertelor, identificarea riscurilor în termeni contractuali și corespondența clientului cu autoritatea contractantă, până la litigii privind contractele de achiziții publice.

Interesul său de a-și îmbunătăți în mod constant competențele și know-how-ul în domeniul dreptului se reflectă și în activitatea sa editorială, cu numeroase articole publicate în reviste de drept și participări, în calitate de speaker, la conferințe internaționale de drept. 

Membru in Baroul București.

Domenii de expertiză

De-a lungul carierei sale profesionale, Mihai Ionescu-Balea a fost implicat în proiecte avocațiale complexe de consultanță și litigii în următoarele domenii principale de drept:

  • Achiziții publice
  • Arbitraj intern și internațional
  • Drept contractual
  • Drept comercial
  • Dreptul Uniunii Europene

  1. Asistența și reprezentarea unui lider în piața de instalații și construcții de termoficare, în cadrul unui arbitraj comercial internațional desfășurat sub regulile ICC Paris, cu locul arbitrajului Geneva;
  2. Consiliere juridică în implementarea proiectelor derulate de un important operator economic în domeniul proiectării și modernizării instalațiilor de apă canal și reprezentarea acestuia în cadrul unui arbitraj comercial desfășurat sub regulile CICA-CCIR;
  3. Servicii complete și integrate de achiziții publice incluzând asistență și reprezentare în procedura de contestație în fața CNSC, a diverșilor clienți O&P;
  4. Consilierea juridică a clienților Oglinda & Partners în negocierea și semnarea diverselor contracte specifice activității acestora (contracte de achiziție publică, contracte de subcontractare, acorduri de asociere);
  5. Întocmirea de opinii legale, rapoarte de due-diligence, puncte de vedere, analize modificări legislative pentru numeroase societăți comerciale în asistența juridică oferită petru derularea activităților curente.

Licență
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Limbi străine
Engleză

Am lucrat împreună cu Mihai Ionescu-Balea, un tânăr avocat inovativ și cu experiență, care ne-a fost de real ajutor în soluționarea problemelor noastre. Acuratețea și abilitatea de a găsi noi strategii în acord cu interesele noastre ne-au determinat să continuăm colaborarea și pe viitor. Claritatea, promptitudinea și răbdarea sunt calități care îl caracterizează atât pe Mihai Ionescu-Balea, cât și întreaga echipă Oglindă & Partners.