10 Jun, 2022

Avocatul stagiar: de ce tu și nu alții? – Cel mai nou proiect marca Oglindă & Partners

Avocatul stagiar: de ce tu și nu alții? – Cel mai nou proiect marca Oglindă & Partners

Peste 100 de studenți de la cele mai prestigioase facultăți de drept din România au participat la Workshop-ul: Primul tău client: de la identificarea și calificarea faptelor la documentarea juridică.

Primul Workshop Oglindă și Asociații, din seria De ce tu și nu alții?, dedicată studenților care își doresc să devină avocați de top, a fost un real succes. Împreună cu Eugen Sârbu și Mihai Ionescu-Balea am conturat primii pași de care are nevoie un avocat stagiar pentru a oferi clientului o strategie câștigătoare:

  1. calificarea juridică a situației de fapt
  2. documentarea doctrinei
  3. documentarea jurisprudenței 
  4. încorporarea documentării într-o lucrare avocațială

Încep în curând înscrierile pentru al doilea Workshop, Învață să scrii ca un profesionist pentru a obține ce vrei! Scopul scuză mijloacele, dacă scopul este nobil. care va avea loc în 20 iulie 2022. Urmărește paginile de social media ale Oglindă & Partners pentru toate detaliile.

Seria De ce tu și nu alții? conține 5 workshop-uri gândite astfel încât să dezvolte cele mai importante 5 abilități practice pe care un avocat stagiar trebuie să le aibă:

  • 25 mai - Primul tău client: de la identificarea și calificarea faptelor la documentarea juridică
  • 20 iulie - Învață să scrii ca un profesionist pentru a obține ce vrei! Scopul scuză mijloacele, dacă scopul este nobil
  • 14 septembrie - Cum gestionezi primul tău dosar de instanță pentru maximizarea șanselor de câștig?
  • 11 octombrie Cum citim, înțelegem, interpretăm și aplicăm legea?
  • 17 noiembrie - Verba volant, dar impactul rămâne! Diferitele tipuri de discursuri ale avocatului

Din 2019 până în prezent, în profesia de avocat au intrat 2.676 de avocați stagiari. Primele 20 de firme de avocatură din România oferă în total 126 de locuri de stagiari. În prezent, sunt „pe piață” 800 de avocați stagiari, iar primele 10 firme de avocatură din România au alocate aprox. 80 de locuri de stagiari, adică absorb aprox. 10 % din avocații stagiari de pe piață.

Concluzia? După promovarea examenului de barou viața concurențială nu se termină. Abia începe!

Tu poți începe mai devreme, pentru a ajunge mai departe! Te așteptăm la următoarele workshop-uri din seria Avocatul stagiar: de ce tu și nu alții?

Urmăriți:

https://www.instagram.com/oglindapartners/

https://www.linkedin.com/company/oglinda&partners

https://www.facebook.com/oglindalawyers

Distribuie:

Articole recomandate